I Sverige finns idag ett stort antal utrikesfödda kulturarbetare inom ord, ton, bild/form samt scen och film. Flera studier visar att kultursektorn i Sverige är starkt segregerad och vi vet att utrikesfödda kulturarbetare oftare än andra har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Kommuner och regioner kan göra stor skillnad för dessa författare, journalister, musiker, scen- och filmarbetare, bild- och formkonstnärer, illustratörer och fotografer genom att erbjuda utvecklingsmöjligheter som kulturskapare i Sverige. 

Konsten att delta bygger på samverkan och fungerar som ett verktyg för att underlätta för regionen i arbetet för en mer inkluderande kultursektor. Genom att delta kan kommuner och regioner verka för ett brett och blomstrande kulturliv, ta del av internationell kompetens, samt ge inflyttade kulturskapare,  musiker, journalister och fotografer en skjuts i rätt riktining mot professionella nätverk och fortsatt karriärutvedkling i Sverige. 

Låter det intressant?

Låter det intressant?

Hör av dig till verksamhetsledare Ola Öhlin så kan vi prata mer om hur just din region skulle kunna bli en del av Konsten att delta!

Vi finns här!

'.$region_image['alt'].'Jönköping
'.$region_image['alt'].'Spelrum Region Örebro län
'.$region_image['alt'].'Region Skåne